Zilvervisjes

Misschien kent u ze wel de kleine snelle zilvervisjes , als u de badkamer deur open doet en het licht aan klikt en iets heel snel in een voeg van de tegel verdwijnt of in de muur , of onder wat vuile was in de badkamer. De kans is groot dat dit het zilvervisje is.

Ze zijn lichtschuw en leven overdag verscholen , ze eten vooral koolhydraten, zoals zetmeel, vochtige granen en meel, maar vooral stijfsel, bepaalde lijmen, e.d. teven worden schimmels en/of kleine dode insecten en mijten genuttigd. Zilvervisjes kunnen enige maanden zonder voedsel. De optimale temperatuur voor de zilvervisjes is 25 graden Celsius en prefereert een vochtige omgeving van 75% luchtvochtigheid of meer.

Schade:

  • Indien zilvervisjes in grote aantallen voorkomen dan kunnen ze schade veroorzaken aan o.a. papier, behang, en boeken (vooral indien bepaalde lijmsoorten zijn gebruikt), kleding van synthetisch materiaal, enz.

 Denkt u last te hebben van het zilvervisje ? Geen probleem Krul ongedierte Bestrijding helpt u van deze franjestaarten af en helpen u dit te voorkomen.

De ongedierte bestrijder van het Noorden! Wij zijn actief in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland en werken volgens het IPM.

  Expertise
  No-nonsens
  Adequaat en verantwoord bestrijden
  Gediplomeerd
  Particulier en zakelijk

Offerte aanvragen