Wespen bestrijding

Wij bestrijden wespen doormiddel van de poeder methode met een poedervormig insecticide. Doordat het poeder in de nestingang wordt aangebracht krijgt vooral de werkster van de wesp het middel via de poten en de beharing op het lichaam en brengt dit het nest binnen. Als het nest zich niet vlak achter de hoofdingang bevindt, nemen de wespen het poeder toch mee het nest in. Daardoor wordt de koningin en in eerste instantie een deel van de larven vergiftigd. Mede door gebrek aan verzorging van het broed sterft het hele nest uit. Dit is hoe het bestrijden in zijn werk gaat.

De voordelen van de poedermethode zijn dat het overdag kan plaatsvinden en dat de wespen niet zo gauw agressief worden tijdens het bestrijden.

De kosten voor een wespen nest te bestrijden bedragen 65,- euro vaste prijs incl. btw

 

Info Wespen

In het voorjaar April legt het reeds in het vorige najaar bevruchte wijfje (Jonge Koningin) het begin van een wespennest aan . Het min of meer ballonvormige omhulsel alsmede de raten worden gemaakt van met de kaken afgeknaagd zacht hout en andere vezels, dat word fijn gekauwd en met water of speeksel word vermeng tot een grijs of bruingeel papierachtig materiaal. In elk van de zeshoekige cellen die zich in de raten bevinden zet de Koningin een eitje af de daaruit komende larven worden door haar gevoed. Als de larven volgroeid zijn spint zij een papierachtig deksel over de opening van de cel. Na de verpopping komen hier de werksters uit. De werksters zijn onvruchtbare vrouwelijke exemplaren en die zorgen voor het voeden van de larven en de Koningin verder dragen zij zorg voor de verdere uitbouw van het wespennest en verdediging hiervan. In Augustus / September worden ook de mannelijke exemplaren geboren (Darren) en vruchtbare wijfjes (jonge Koninginnen) deze verlaten het nest om te paren de Mannetjes(Darren) sterven spoedig na paring. En de jonge Koninginnen zoeken een verborgen plaats beschut in gebouwen onder afdakjes of in holle bomen om te overwinteren.

Wering Wespen

  Horren voor open ramen , deuren en fijnmazig gaas voor ventilatie openingen plaatsen.
  Vuilcontainers, afval emmers, e.d. goed sluiten.
  Zoveel mogelijk voorkomen dat er zich voor wespen aantrekkelijk voedsel nabij woon-, werk- en verblijfplaatsen van mens en dier bevindt (val-fruit rapen, voorzorgen bij picknicken e.d.)

Wij van Krul Ongedierte Bestrijding kunnen dit voor u oplossen

De ongedierte bestrijder van het Noorden! Wij zijn actief in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland en werken volgens het IPM.

  Expertise
  No-nonsens
  Adequaat en verantwoord bestrijden
  Gediplomeerd
  Particulier en zakelijk

Offerte aanvragen